FMO BV vertegenwoordigd door Francis Mottrie (1964) – Chief Executive Officer

FMO BV vertegenwoordigd door Francis Mottrie is CEO van EXMAR sedert april 2020. Hij behaalde een Master rechtsgeleerdheid aan de KU Leuven  en een speciale licentie Maritieme Wetenschappen aan de UFSIA  Antwerpen Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de maritieme industrie.  Francis Mottrie startte zijn carrière als advocaat aan de Antwerpse Balie.  Tussen 1990 en 2012 was hij in ondermeer in CMB , Safmarine en AP Moller Maersk Group leidinggevende in diverse departementen zoals  legal, HR, commercial en general management.

Tussen 2012 en 2020 was Francis Mottrie CEO van Bexco NV, producent van touwen voor maritieme, offshore en algemene industrie. Hij was deputy CEO van EXMAR vanaf januari 2020.


 

Lisann AS vertegenwoordigd door Jens Ismar (1957) - Executive Director Shipping

Lisann AS vertegenwoordigd door Jens Ismar is Executive Director Shipping en lid van het Directiecomité van EXMAR sinds september 2019.  Daarvoor was hij voor een periode van 9 jaar Niet-Uitvoerend Bestuurder van EXMAR.  In de periode 1984 tot 2001 had hij verschillende functies binnen Stemoco Shipbrokers en Lorentzen & Stemoco; van deze laatste werd hij gedelegeerd bestuurder vanaf 1997.

Van 2001 tot 2008 werkte de heer Ismar als commercieel directeur bij Bergensen dy ASA, het latere BW Gas ASA.

Vanaf 2008 tot 2019 was de heer Ismar CEO van Western Bulk AS.

De heer Ismar behaalde een Business Degree aan de Lund University in Zweden.

FLX Consultancy BV vertegenwoordigd door Jonathan Raes (1985) - Executive Director Infrastructure

FLX Consultancy BV vertegenwoordigd door Jonathan Raes is Managing Director LNG Infrastructure sinds 2018, verantwoordelijk voor de vlottende LNG-import (FSRU) en -export (FLNG) projecten.

Hij startte zijn carrière bij EXMAR in 2008.  Na verschillende stages te hebben doorlopen binnen de EXMAR Groep vervoegde hij in 2012 de technische afdeling, de voorloper van de LNG-infrastructure divisie.

Hij werkte uitvoerig samen met een breed scala van internationale energiebedrijven voor de levering van vlottende LNG-infrastructure oplossingen in zowel een ontwikkelende rol als commerciële rol, waaronder 3 jaren als business development manager en vervolgens als assistent van de toenmalige managing director.

Jonathan Raes heeft een Master’s Degree in Marine Technology behaald aan de Technische Universiteit Delft ( Delft University of Technology)  in Nederland en is alumni van de Noorse University of Science & Technology in Trondheim, Noorwegen en heeft meer van 10 jaar ervaring in de LNG-business. 

 

COMETECCO BV vertegenwoordigd door Laurent Verhelst (1970) - Chief Financial Officer

Cometecco BV, vertegenwoordigd door Laurent Verhelst is CFO bij EXMAR sinds mei 2023. Laurent Verhelst heeft een Master in Rechten aan de Universiteit Gent (UG) en een MBA aan de Vlerick School Voor Management (PUB).

Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in financieel beheer en had verschillende uitvoerende financiële functies in internationale productie- en dienstverlenende  bedrijven zowel in Belgie als in het buitenland (Paribas, Dow Chemical, StanleyBlack&Decker, Hilti, Noordzee Helikopter Vlaanderen | Frankrijk, USA, Spanje, Italie, Panama).

Ook is hij actief als financieel raadgever bij start-ups (DAF4Good).

 

CASAVER BV vertegenwoordigd door Carl-Antoine Saverys (1989) - Deputy Director Shipping

Carl-Antoine Saverys  is sedert 2009 betrokken bij de scheepvaartactiviteiten van het familiebedrijf, beginnende als stagiair bij Exmar Offshore Houston en als chartering manager bij CMB.  Hij ontwikkelde zijn ervaring in de scheepvaart verder als Sale and Purchase Broker, bij Victoria Shipbrokers GmbH & Co. KG in Hamburg.

Hij is Business Development Manager bij EXMAR NV vanaf 2017.  Carl-Antoine heeft verschillende bestuurdersfuncties in de Exmar Group onder meer bij Exmar Ship Management.